ALGEMENE INFORMATIE OVER KV TEMPO

Verenigingsnummer: B466
Opgericht: 25-07-1956
Club Kleuren: Geel Shirt / Zwarte Broek
Type veld: Kunstgras (4) en gras. Op kunstgras is het verboden om te spelen met schoenen met stalen en/of afschroefbare noppen.

Beleid van KV Tempo

De vereniging stelt zich ten doel de korfbalsport in de ruimste zin van het woord te bevorderen en daardoor een goede lichamelijke conditie te kweken en te behouden. Voor de sportieve doelstellingen wordt verwezen naar het (technisch)beleidsplan dat u elders op deze site aantreft.

Klik hier om naar de statuten en het huishoudelijk reglement te gaan.

Lidmaatschap

Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd, behalve wanneer twee maanden voor het eind van het verenigingsjaar (1 mei) schriftelijk is opgezegd bij het secretariaat. De contributie wordt door vooruitbetaling voldaan. Klik hier voor de contributie per categorie.

TEMPO kent de volgende categorieën leden:
• senioren, vanaf 19 jaar en ouder
• junioren (jeugd A): vanaf 15 jaar tot 19 Jaar
• aspiranten (jeugd B en C): vanaf 12 Jaar tot 15 Jaar
• pupillen (jeugd D, E en F): vanaf 6 jaar tot 12 Jaar
• G-team (gehandicapten): alle leeftijden
• Kangoeroes (welpen): tot 6 jaar
• Trainingsgroep (senioren: wekelijks een uurtje trainen)
• Overige leden (o.a. donateurs, niet-spelende leden).

Trainingen

Elk lid traint ten minste één keer per week waarbij voor de jeugd wordt gestreefd naar twee trainingen per week. De trainingen voor de (mini-)welpen zijn op zaterdagochtend. De andere trainingen zijn gedurende het veldseizoen op hoofdzakelijk maandag en donderdag. Tijdens het zaalseizoen wordt in diverse (gym)zalen in Alphen getraind en kan in verband met het huren van zalen van deze dagen worden afgeweken.

Wedstrijdzaken

KV Tempo speelt haar wedstrijden op zaterdag. De competitie wordt gespeeld vanaf begin september tot medio mei. De veldcompetitie valt uiteen in 2 stukken, te weten van begin september tot begin november en van begin april tot medio mei. In de tussenliggende periode vindt de zaalkorfbalcompetitie plaats. KV Tempo speelt alle thuiswedstrijden op de velden van haar eigen complex aan de Olympiaweg 2 (telefoon kantine 493133). Hier bevinden zich ons clubhuis en 4 kunstgrasvelden en 1 natuurgrasveld. De thuiswedstrijden in de zaal worden in de Limeshal aan de Kees Mustersstraat gespeeld.

Alle leden, van jeugd F t/m senioren en G-korfballers, die korfbal in competitieverband spelen, worden door middel van de website op de hoogte gesteld van de te spelen wedstrijden. Hier staat hoe laat en waar de wedstrijden gespeeld worden. Tevens wordt hierin het vervoer bij uitwedstrijden vermeld. Voor het vervoer van de jeugdteams naar uitwedstrijden doen wij een dringend beroep op de ouders om -al dan niet tegen een vergoeding- kinderen te rijden.

Kleding

De wedstrijden worden gespeeld in het volgende clubtenue:
• shirt: geel
• rok/broek: zwart
• kousen: zwart

Voor het wedstrijdshirt kennen wij al een aantal jaren een unieke regeling. Het shirt wordt tegen een kleine, jaarlijkse bijdrage van het lid zelf ( € 10,00 voor jeugd B t/m F, € 12,50 voor senioren, A-jeugd en G-leden) door de vereniging ter beschikking gesteld. Als het shirt te klein is geworden, kan het zonder kosten voor een groter shirt worden geruild. Wanneer het shirt echter niet goed is behandeld (bijvoorbeeld verwassen), beschadigd is of verloren is gegaan moeten de kosten voor de aanschaf door de vereniging van een nieuw shirt worden vergoed. Alle shirts blijven eigendom van TEMPO.

Broekjes, rokjes en Tempo kousen zijn te koop bij Bahlmnann Sport in de Herenhof.

Naast het tenue is goed schoeisel van groot belang, onder meer ter voorkoming van blessures, in de zaal moet er worden gespeeld op zaalschoenen met een duidelijk draaivlak op de voorvoet (dus geen rechte ribbels). Op het veld zijn kunstgrasschoenen of schoenen met noppen (met name voor op gras) noodzakelijk.

Tempo heeft sinds het seizoen 2014/2015 de beschikking over vier kunstgrasvelden waardoor vrijwel alle competitiewedstrijden en trainingen op kunstgras kunnen plaatsvinden. Daarnaast is er ook een natuurgrasveld.

Kangoeroes (welpen)

Kangoeroes die niet in competitieverband spelen, hebben gedurende het hele seizoen (buiten en binnen) wel een vaste trainingstijd. Tijdens deze uren wordt er training gegeven, gericht op het sportief bewegen, waarbij natuurlijk de korf een belangrijke rol speelt.

Deze leden zijn uiteraard ook welkom bij alle evenementen die in de vereniging georganiseerd worden. Tevens worden er voor hen aparte activiteiten georganiseerd.

Enige malen per seizoen worden er voor welpen wedstrijden georganiseerd en/of uitnodigingen aangenomen om aan toernooien deel te nemen.

Wat is er nog meer te doen bij KV Tempo?

• Organisatie van diverse feestavonden (H@ppie, optreden van een band, disco, après ski, kerstbingo, gourmetavond etc.) voor alle leden.
• Eens in de maand op vrijdagavond klaverjasavond.
• Meedoen aan toernooien binnen en buiten de vereniging.
• De Alphense Korfbalontmoeting in mei, Schoolkorfbaltoernooi begin juni en het Pinkstertoernooi op 2e Pinksterdag zijn een aantal toernooien die door de vereniging worden georganiseerd.
• Minimaal éénmaal per maand wordt er voor de jeugd een (meestal gratis) feestavond georganiseerd. Deze avonden zijn in de regel op de eerste vrijdag van de maand van 7 tot 9 uur. Gedacht moet worden aan een vossenjacht, bingo, filmavond, bowling, midgetgolf etc.
• Aan het eind van het seizoen wordt er voor de E tot en met B jeugd (7 t/m 16 Jaar) een kampweekend georganiseerd. Dit is elk jaar weer een evenement met veel lol, waar iedereen elkaar goed leert kennen.

Zoals u ziet is er naast korfbal veel te doen bij TEMPO. Het is een grote, bloeiende, sportieve vereniging boordevol gezelligheid.