Zaterdag 9 november 2019: de eerste wedstrijd in de Cashback World Korfbal League

08 November 2019 9:0

Al maanden weten we het en nu is het nog maar een paar dagen en dan is het zover. Waar we zeven jaar geleden in de Play Offs tegen LDODK net niet promoveerden, spelen we nu onze eerste wedstrijd tegen hen in de Cashback World Korfbal League. Toeval? Het zou zomaar tijd kunnen zijn om sportief wat recht te zetten en de eerste wedstrijd te gaan stunten. Tempo 2 speelt om 18:15 in de reserve Korfballeague Tempo Klaverblad Verzekeringen - LDODK 1 Rinsma Modeplein om 20:00

Moet er nog wat geregeld worden? Dat vragen diverse mensen aan me. Sinds de overwinning op KCC en de promotie naar de Cashback World Korfbal League is de vereniging in touw en ik heb het idee dat we er aardig klaar voor zijn. Met het risico mensen te vergeten noem ik wat er inmiddels geregeld is.

Er is een heuse eigen livestream-crew opgericht en tijdens de oefenwedstrijd is er door Aldert, Rodi en André getest. De sponsorcommissie is druk geweest met alle banners van sponsors op de livestream, balsponsors en sinds deze week zijn we Tempo/Klaverblad Verzekeringen.
Door Ab en Marcel zijn er uitgebreid gesprekken gevoerd met de gemeente over de faciliteiten in de hal. De coördinatie van de jurytafel is door Edwin overgenomen en de eerste functies zijn bemand.

Onze alleskunner Peter is al weken druk in de weer. Zo zijn er klappers ontworpen, het nieuwe programmaboekje inclusief QR-code met richtlijnen van de KNKV is gemaakt, alle Alphenaren kunnen de selectie zien op een billboard in het centrum, er zijn sjaals ontworpen en besteld, er komen hekken met Klaverblad-hoezen voor het publiek, de pasjes voor entree zijn gemaakt. Het zou zomaar kunnen dat ik nog iets vergeet.

Elke wedstrijd is er weer een team van de week en zaterdag zal dat de D4 zijn. Lydia maakt met het team van de week een super leuk item voor de livestream. Dat houdt dus in dat de kids een landelijk podium krijgen, hoe gaaf is dat? Met het team van LDODK lopen er kinderen van onze ‘buur-vereniging’ AKV Vriendenschaar uit Bodegraven op. Zij worden met hun ouders gastvrij ontvangen door Tess, Raquel en Marja.

Uitgebreid contact was er met de verslaggever van Omroep Fryslan. Met zijn cameraman was hij zeven jaar geleden ook bij de Play Off wedstrijden van Tempo tegen LDODK. De wedstrijden staan bij hem nog duidelijk op zijn netvlies. En waar wij 3 gebroeders Steenbeek hebben, hebben zij 2 broertjes Zwart. In aanloop van de wedstrijd worden die mannen geïnterviewd. Vrijdag zal bij Omroep Fryslan een voorbeschouwing online staan inclusief oude beelden.
Heeft u trouwens het mooie interview van Studio Alphen al gezien met onze broers?
(Check het hier: https://studioalphen.nl/nieuws/steenbeek-broers-verheugen-zich-op-korfbal-league-opgefokt-om-te-beginnen )
Zaterdag zal er genoeg gefilmd worden. Studio Alphen, Omroep Fryslan én onze eigen livestream is aanwezig. Onze pers-chef Edgar is druk met alle contacten.

De kersverse communicatiecommissie stroomlijnt alle communicatie-uitingen en zorgt voor berichtjes op social media en de Temposite. Isa en Thom verzorgen weer de spotlight. Dit keer is de lamp voorzien van ons Tempologo, dat in de zaal geprojecteerd wordt. Dat zal een gaaf gezicht zijn!

Pieter is in het bezit van de Korfbal League tune en zorgt weer voor de muzikale support. Een afspraak tussen de KL-verenigingen is dat als er na een doelpunt muziek gespeeld wordt, dat ook bij de tegenpartij gedaan wordt.

De entourage zal weer fantastisch zijn. Onder leiding van Jasper en Jeroen zorgt de reclamebordencrew dat alle sponsorborden tiptop in het zicht staan. Brenda en Annemiek zorgen met hun groep ervoor dat de zaal mooi geel/zwart is en na afloop weer keurig opgeruimd (hulp is altijd welkom).  Bij onze gastvrouw/-heer Gerda, Stan en Tanja kan je de mooie Cashback World Korfbal League Tempo sjaal kopen! Ook zal de overheerlijke maaltijd niet ontbreken. Hiervoor is team Victoria/Melanie/Guus ook druk in de weer. Patrick voert de stewards aan en Jan Henk regelt de BHV-ers.

Nieuw voor ons is dat volgens de richtlijnen van de KNKV er tijdens de wedstrijden entree geheven moet worden. Onze penningmeester heeft dit met zijn mensen onder controle, gebruikmakend van moderne voorzieningen zoals de mobiele pin, pasjes voor het seizoen, apps via sportlink.

En zoals we gewend zijn van de kluscommissie dat zij mooie spullen maken, zijn er zeer professionele kisten gemaakt om de apparatuur van de livestream veilig in te bewaren.

Voor de barbezetting kunnen we altijd mensen gebruiken. Heidi en Esmiralda zorgen voor een goede bezetting van de bar, zodat iedereen van een drankje en hapje kan genieten. Heb je nog een gaatje over en wil je deel uitmaken van deze fantastische groep vrijwilligers, dan zijn zij blij met je hulp!

Het team hoopt op een mooie entourage. Nou,de vrijwilligers hebben er zin in.
Wij zien jullie zaterdag in de Limeshal, aanvang 20.00 uur!

Ingrid