Vlaggenschip komt net te kort tegen landskampioen

23 January 2020 5:19

 Korfbalvereniging Tempo

In Delft kon Tempo/Klaverblad net niet winnen tegen de regerend landskampioen en Europees kampioen Fortuna. Het verschil was slechts 2 punten, gemaakt in de laatste 5 minuten. 'Kansen genoeg, maar je moet ze op het juiste moment afmaken'.

In deze doordeweekse inhaalwedstrijd waren de doelpunten duur. Geen van de ploegen vond gemakkelijk de korf. Fortuna stond wel meestal voor, maar het verschil werd nooit groot. 

Fortuna had als verwacht een sterke rebound positie, maar Tempo/Klaverblad liet zich niet van de wijs brengen. Schreuder stond uitstekend te verdedigen tegen Fleur Hoek. En Tom Steenbeek varieerde in zijn verdedigend spel waardoor diverse rebounds gestolen konden worden. 

Met nog 10 minuten te spelen, was het  15-13 in het voordeel van Fortuna. De verdediging van Tempo stond als een huis. Fortuna maakte diverse plaatsfouten. Tempo kon hiervan profiteren en maakte via 2 afstandschoten van Tom en Edwin gelijk. 15 - 15 met nog 5 minuten op de klok. Zou het lukken?

Nik van der Steen schoot snel wederom 2 maal raak. Waardoor Tempo nog 4 minuten had om weer gelijk te komen. Goede kansen van Evelien in de korfzone en de heren ten spijt. Er vielen geen goals meer, waardoor er geen doordeweekse bonuspunten kwamen. 

Tempo kon met opgeheven hoofd het veld af. Klaar voor de komende wedstrijd tegen PKC aanstaande zaterdag om 20:00 in de Limeshal. Het tweede start om 18:15.

Foto. Gertrude de Vries, korfbalfoto.nl

Hoofdsponsor

Sponsoren