Van de voorzitter

06 January 2019 20:45

Of: waarom het een goed voornemen is om naar de ledenvergadering te komen...

Goede voornemens; wie maakt ze niet. Zelfs diegenen die het niet hardop durven zeggen, hebben diep van binnen nagedacht over wat er valt te doen in 2019. Dat gebeurt uiteraard in relatie tot het jaar 2018. Het zou mij niet verbazen wanneer velen het bezoek van de ledenvergadering van Tempo als goed voornemen hebben. In deze Van de voorzitter nog wat extra redenen voor hen die het voornemen nog niet hadden.

Reden 1

De ledenvergadering is tevens een nieuwjaarsreceptie. Een mooi moment om mij en anderen de hand te schudden en elkaar het beste te wensen.

Reden 2

Er is zo als altijd een rondje van het bestuur. En er zijn bitterballen en andere lekkernijen.

Reden 3

We schieten lekker op met onze nieuwe organisatiestructuur. Van de 11 managersposten zijn er inmiddels 9 bezet. Allemaal topmensen. Geweldige Tempo-vrijwilligers. Mensen met ambitie ook. Ze stellen zich graag aan jullie voor. Ze vertellen met plezier de plannen van hun commissies. En... Ze zijn dol op volle zalen!

Reden 4

2019 belooft een mooi jaar voor Tempo te worden. We werken steeds beter samen met de gemeente Alphen en dat begint zich uit te betalen. Zo worden de plannen voor de verbouwing van de kantine en de kleedkamers steeds concreter. Nieuwsgierig? Kom voor de laatste update naar de ledenvergadering.

Reden 5

Sommige leden zijn al 25 jaar lid van het KNKV. Anderen al 40. Een enkeling zelfs 50 jaar! Tijdens de ledenvergadering huldigen we deze Tempoleden. Het is een forse meerwaarde voor de jubilarissen wanneer daar belangstelling voor is. Elke ledenvergadering is dat weer een feestje.

Reden 6

Niet alleen de kantine en kleedkamers zijn toe aan een forse opknapbeurt, ook het hoofdveld staat op de nominatie om te worden vervangen. Benieuwd naar verdere details? We zien je graag op de ledenvergadering van vrijdag 11 januari!

Reden 7

Onderdeel van de nieuwe structuur is een kleiner bestuur. Er blijven 5 bestuursleden over en dat betekent voor nu dat we afscheid nemen van een tweetal bestuursleden. Uiteraard laten we dat niet ongemerkt voorbij gaan. Op de ledenvergadering kun je deze bestuursleden persoonlijk bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren.

Reden 8

Onze penningmeester maakt van elke ledenvergadering een klein financieel feestje. Het helpt natuurlijk een stuk wanneer de cijfers daar reden toe geven, maar hij bezit de gave om de op zichzelf saaie cijfers op een heldere manier te presenteren. Stap voor stap krijg je op die manier een goed inzicht in de financiële huishouding van Tempo. Leuk en leerzaam!

Reden 9

Naast de genoemde jubilarissen hebben we ook nog andere Tempoleden die we graag in het zonnetje zetten. We zijn als bestuur trots op de inzet van onze vrijwilligers en proberen daar op elke ledenvergadering iets van te laten zien. Ook op de vergadering van 11 januari zullen we dat weer doen. Leuk om daarbij te zijn en als mede-Tempolid ook je waardering uit te spreken voor de inzet van deze Tempoleden.

Reden 10

Misschien wel de belangrijkste. Bij een vereniging zijn de leden de baas. Je mag dan ook wat vinden van het gevoerde beleid en je uitspreken. Wij luisteren graag en op basis van argumenten gaan we met elkaar in gesprek. Uiteraard sta je sterk wanneer je de ledenvergadering daarvoor als podium gebruikt. Over beleid gesproken: op deze ledenvergadering lichten we het een en ander toe over het VOG-traject en onze Kangoeroes.

Een fraaie top 10 al zeg ik het zelf. Wij als bestuur zien je dan ook graag vrijdag 11 januari om 20.00 uur in de kantine. We rekenen op zo'n 50 leden, maar als het er 100 worden dan hoor je ons niet klagen. Wij hebben er zin in!

Tot vrijdag.

Albert-Jan