Van de voorzitter

21 July 2021 17:47

Een 'Van de voorzitter', dat is alweer een tijdje geleden. Dat heeft overigens vooral te maken met het feit dat we tegenwoordig met bestuursmededelingen werken. Liefst zou ik overigens zien dat elk bestuurslid regelmatig een update zou schrijven vanuit zijn eigen aandachtsgebied. Maar ik weet ook dat het een behoorlijke belasting kan zijn om dat ook 'nog eventjes' te moeten doen. Het zou dan ook een nog beter idee zijn wanneer onze managers regelmatig een update geven van wat er allemaal voor moois gebeurt bij Tempo. Wellicht een goed voornemen voor het nieuwe seizoen? We wachten in spanning af...

Een nieuw seizoen
Wat kijken we daar naar uit met z'n allen. Weer lekker op het veld, in het zonnetje, met een hapje en en drankje en vanaf een prachtig terras wedstrijden bekijken terwijl een gloednieuw thuis ons vol trots tegemoet staat te glimmen. En het is misschien gek, maar mede doordat we nauwelijks konden sporten in de achterliggende periode is de verbouwing bijzonder voorspoedig gegaan. We hoefden ons niet druk te maken om vervangende voorzieningen en ook de veiligheid rond het bouwterrein was nooit een issue. In het nieuwe seizoen gaan we volop genieten van die nieuwe inspirerende omgeving. Hoe dan ook zal dat ons helpen om nieuwe energie te vinden om de prachtclub die we zijn nog verder uit te bouwen.

Dat betekent tegelijkertijd ook dat ik niet zo veel zin heb om terug te blikken. Over Corona is al meer dan genoeg gezegd. De verbouwingsjournaals (#17 is zojuist online gegaan!) brengen het gehele traject van de verbouwing schitterend in beeld. We hebben ons als vereniging krachtig door een lastige anderhalf jaar gesleept; we zijn gezond en veerkrachtig gebleken. Ook hebben we gezien dat er allerhande initiatieven zijn ontplooid om verbinding met elkaar te houden. De ledenvergaderingen waren online, we hebben gemaskerde zangers langs zien komen, er waren pubquizzen en ook onderling wisten leden elkaar te vinden. Het was voortdurend schakelen tussen wat wel en wat niet kon en mocht en alles bij elkaar waren we misschien wel drukker dan ooit.

Ledenvergadering & bestuur
Ondanks het feit dat de online ledenvergaderingen goed verlopen zijn, willen we als bestuur toch graag de eerstvolgende ledenvergadering in onze 'ver-her-nieuw-bouwde' kantine laten plaatsvinden. Helaas redden we dat niet meer voor de zomervakantie en hebben we de ledenvergadering uitgesteld naar 10 september. Volgens ons een prachtig moment om de leden aan het woord te laten over een aantal onderwerpen waar jullie wat van mogen vinden zoals rookbeleid, de gezonde kantine, het huishoudelijk reglement en wellicht andere zaken die je bespreekbaar zou willen maken. Bij een vereniging zijn de leden de baas, dus maak vooral gebruik van je recht om naar de ledenvergadering te komen. Vanuit het bestuur zullen we in ieder geval ook een heldere toelichting geven op de financiën en de manier waarop we de prachtige verbouwing hebben weten te realiseren met behoud van een gezonde financiële basis.

Afscheid
Daarnaast gaan we helaas afscheid nemen van 2 bestuursleden, Thomas Neurink en Epco Blessing. Beide hebben zich de afgelopen jaren met volle energie ingezet voor Tempo en vinden het nu tijd om een stapje terug te doen. Dat betekent natuurlijk wel dat we 2 vacatures te vervullen hebben. Nu sprak ik laatst een oude bekende van Tempo op straat die vond dat Tempo op dit moment 'een goed bestuur' had. Of dat waar is laat ik graag aan anderen, maar het is uiteraard wel leuk om te horen. Wat ik wel durf te zeggen is dat we met elkaar een leuk team vormen waarmee het prettig samenwerken is. Ik zou me dus zo maar kunnen voorstellen dat je mee wilt doen in dit bestuur. Mocht dat zo zijn, stuur dan gerust een mailtje naar voorzitter@kvtempo.nl. We gaan dan eerst eens een kop koffie met elkaar drinken en kijken wat we aan elkaar kunnen hebben; over inhoud, rol en titel hebben we het dan later wel.

Openingsweekend
Dankzij een heleboel harde werkers kunnen we op 4 september a.s. onze nieuwe kantine dan officieel gaan openen. Dat belooft een flinke happening te worden waarvoor de voorbereidingen nu in volle gang zijn. Ga er voor je agenda maar van uit dat je wel een weekendje zoet bent met Tempo. Zo is er bijvoorbeeld een ramvol programma met oefenwedstrijden en is ook de jubileumcommissie van alles aan het voorbereiden. Jubileumcommissie? Jazeker! Want we bestaan dit jaar ook nog eens 65 jaar! Ook dat moet uiteraard gevierd en dat gaan we zeker doen. Een van mijn ambities is om er in dit jaar dan ook maar 65 nieuwe leden bij te krijgen. "En waarom zou dat gaan lukken?", hoor ik u denken. Nou... Bijvoorbeeld omdat we allerhande nieuwe initiatieven gaan ontplooien bij Tempo. Wat te denken van onze OldStars die 4 september gebruiken om te gaan starten met Walking Korfbal. Als ik de eerste vooruitzichten mag geloven, dan gaat dat zomaar 25 nieuwe leden opleveren. En aan de andere kant van het leeftijdenspectrum wordt er inmiddels ook al nagedacht over peuterkorfbal... Daarnaast gaan sporten en bewegen steeds meer hand in hand en zou Tempo de komende jaren weleens veel meer kunnen worden dan alleen een korfbalclub. Een gekke gedachte? Google maar eens op PKC en Combifit bijvoorbeeld, dan zie je vanzelf voorbeelden van hoe een korfbalvereniging ook druk kan zijn met andere beweegvormen.

Tot slot
Dankzij een nieuwe werkgever waar ik op 1 september mag beginnen, heb ik deze zomer een ouderwets lange vakantie. Ondanks de energie die ik nu al voel bij het schrijven van dit stukje, ga ik daar ook maximaal gebruik van maken. Maar ik zorg ervoor dat ik op 4 september weer terug ben... beloofd! Dan maken we er een mooie aftrap van voor een prachtig nieuw korfbalseizoen. Fijne vakantie!

Albert-Jan