Van de voorzitter

04 September 2019 15:37

Een nogal druilerige dag vandaag en dat is wel even wennen. En natuurlijk, het gewas zal juichen. Maar na een zomervakantie lang met het dak open te hebben gereden, is dit wel even slikken. We kunnen wel stellen dat we het seizoen fijn hebben afgetrapt afgelopen zaterdag. Komen lopen, onthoud die naam. Wat een fraaie afsluiting van een schitterende openingsdag.

Nou waren we stiekem al een tijdje bezig. Zo had het Vakantiespel (VKS) bezit genomen van onze kantine en dat ingericht als headquarters (HQ) voor een wederom zeer geslaagd en typisch Alphens evenment. We maakten deze afspraak vorig jaar al, met het oog op de onzekere situatie rond Max, het vertrouwde HQ van het VKS. Zo'n verhuur grijpt fors in op de dagelijkse gang van zaken bij Tempo maar als open verenging waar je je thuis voelt, werken we graag samen met anderen en bieden we ruimte als dat nodig is. Het VKS was dan ook dik tevreden na afloop van de week en dat is een fraai compliment aan iedereen bij Tempo die heeft meegeholpen aan deze samenwerking. We gaan deze week evalueren en op basis daarvan bepalen of en hoe we verder gaan. In ieder geval zal het VKS in de weken rond 5 december net als vorig jaar gebruik maken van onze opstallen.

Het was sowieso een drukte van belang op ons complex, want tegelijkertijd werd (en wordt) er nieuw kunstgras aangelegd. De buitengewoon krappe planning zorgt ervoor dat we iets uitlopen, maar daarna zitten we er ook weer voor jaren netjes bij. Door de steeds kleiner wordende afmetingen van een korfbalveld zijn we in staat om het hoofdveld te vervangen door 2 velden en dat ook nog eens een slag te draaien. Dat vergroot de zichtbaarheid vanaf het terras en daar varen ook onze sponsors wel bij. We vergroten de zichtbaarheid van de sponsorborden en kunnen het veld direct volhangen. Er is nog ruimte voor een vijftal borden. Interesse? Neem dan contact op met de sponsorcommissie.

Deze vrijdag vervolgen we ook de gesprekken met de gemeente over het verbouwen van de kantine en de kleedkamers. Daar zitten de nodige haken en ogen aan door de verschillende eigenaren. De kantine is namelijk van ons en de kleedkamers zijn van de gemeente. We hebben momenteel een totaalplan waarin we zowel de kantine als de kleedkamers een flinke opknapbeurt geven en daar liggen nog wat financiële uitdagingen. De samenwerking met de gemeente is ook hier uitstekend en de wil om tot een oplossing te komen is groot. Ook wij willen graag dat de uitstraling van de kantine passend wordt bij de uitstraling van ons complex. Dat doen we echter niet tegen elke prijs. Tempo is een gezonde club en wij als bestuur willen graag dat dat zo blijft. Ook de generaties na ons willen we op een plezierige manier laten korfballen in Alphen en daar horen strakke financiële kaders bij. Een ding is in ieder geval duidelijk: er komt een verbouwing van de kantine en er komen nieuwe kleedkamers, in welke vorm dan ook.

We zijn weer begonnen en we gaan mooie tijden tegemoet. Daarvoor is het wel van belang dat we onze bemensing qua vrijwilligers op orde weten te krijgen en te houden. Als bestuur zoeken we in ieder geval een nieuwe secretaris en ook onze penningmeester kan wat ondersteuning gebruiken. We hebben gekozen voor een klein, daadkrachtig bestuur van 5 personen waar de nadruk ligt op visie-ontwikkeling en beleid. De managers van de club houden zich bezig met de dagelijkse uitvoering van dat beleid. Ook bij de managers hebben we nog wat vacatures, maar voor nu houd ik het even bij de oproep voor een secretaris. Stuur me gerust een mailtje als je interesse hebt.

Albert-Jan
voorzitter@kvtempo.nl