Van de voorzitter

Billboard Sebastian | Peter Wolf | Korfbalvereniging Tempo

Billboard Sebastian

Peter Wolf

Mooi om te zien hoe de website en socials van Tempo langzaam maar zeker opwarmen voor de korfballeague. Dat valt vooral op door de nieuwe serie "... is er klaar voor". Inmiddels beginnen de eerste journalisten al te bellen, dus ook de wereld om ons heen begint zich langzaam bewust te worden van de unieke situatie dat je komend seizoen kunt genieten van topkorfbal in Alphen aan den Rijn.

"Is Tempo klaar voor de korfballeague?", die vraag wordt regelmatig gesteld en die stellen we ons zelf ook. "Kun je er klaar voor zijn?", zou een aardige wedervraag zijn om te stellen. Er komt namelijk nogal wat op je af wanneer je in de eredivisie van het korfbal komt te spelen. Om te beginnen kun je daar zomaar rond de 50 vrijwilligers mee bezighouden om de zaken rond de wedstrijden goed te organiseren. Ik kan daar vele voorbeelden van noemen, maar ik pik er twee uit.

Allereerst de vrinden van de videostream. Onder bezielende leiding van onze eigen Spielbergs Aldert de Vries en Rodi Lankester wordt er een serieuze mobiele studio opgetuigd waarmee er beelden van NOS-kwaliteit kunnen worden gedeeld met hen die niet in staat zijn om een wedstrijd 'live' te bezoeken. Daarbij mogen ze gelukkig gebruik maken van de kennis en vaardigheden van anderen (bedankt André!), maar dan nog vraagt het een forse investering in tijd en geld om fraaie beelden met goed geluid uit te kunnen zenden. De heren pakken het ook meteen professioneel aan want de wedstrijden worden niet alleen voorzien van commentaar, maar ook besproken door heuse analisten. Ik ben benieuwd wie daarbij dit jaar 'de Johan Derksen award' gaat pakken. Ook het team van de week krijgt bij de streams extra aandacht en zal worden geëerd met een filmpje van een minuut of 3.

Ook om de wedstrijden in goede banen te leiden moet er het nodige gebeuren. Allereerst is het heffen van een toegangsprijs een vereiste in de korfballeague. Tempo heeft daarbij een mooi scherp tarief per wedstrijd en een nog mooiere prijs voor alle thuiswedstrijden samen weten vast te stellen. Meer informatie daarover is hier te vinden: http://www.kvtempo.nl/home/nieuws/entreeregeling-thuiswedstrijden-tempo-selectie-2 Als vervolgens iedereen binnen is, dan is de veiligheid van spelers en publiek een belangrijk aandachtspunt. Gelukkig spelen we in de prachtige Limeshal die voldoende ruimte biedt en van alle gemakken is voorzien. Wel moeten we er met elkaar voor zorgen dat een en ander netjes wordt ingericht en ook weer wordt opgeruimd. Voor de begeleiding van het publiek werken we met stewards die ook als zodanig herkenbaar zullen zijn.

Spin in het web bij de organisatie van dit alles is onze leaguemanager Ingrid Poelmans. Zij werkt samen met de leden van haar werkgroep al maanden toe naar de start van de KL. Een klus van jewelste waarbij uiteraard elke vorm van hulp welkom is. Veel mensen dragen hun steentje al bij, maar meldt je gerust bij Ingrid als je mee wilt helpen: korfballeaguemanager@kvtempo.nl

Mooi die korfballeague! Daar gaan we met z'n allen flink van genieten. Toch ook nog even het volgende, want 'tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open'. Daar wil ik mee zeggen dat de club meer is dan de KL en dat de normale werkzaamheden van al die vrijwilligers en doeners gewoon doorgaat. Een voorbeeld? Over een maandje of 8 staat ons Pinksterweekend alweer voor de deur en daarvoor worden volgens het draaiboek in november de eerste acties voor ingezet. Uitdaging voor nu is dat de commissie die dit organiseert momenteel zwaar onderbemenst is en er geen actie kan worden ondernomen. Dat is een fors risico voor onze club omdat we niet buiten het Pinksterweekend kunnen. We zoeken in ieder geval een goede coördinator die de juiste mensen aan het werk kan gaan zetten. Ben jij die pro-actieve, energieke doener die we zoeken? Stuur me maar een mail: voorzitter@kvtempo.nl.

Voor het bestuur geldt dat we momenteel druk zijn met van alles. Onze rol verandert soms ook door de activiteiten rond de KL. 'Zeist' vindt voorzitters belangrijk, spreekt die graag aan en dat betekent dat externe zaken soms meer aandacht vragen dan interne. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de klussen die we momenteel samen met de gemeente oppakken, zoals de plannen rond onze kleedkamers en de kantine. Maar ook het beheer van de kantine in de Limes vraagt veel tijd en aandacht dor teruglopende inkomsten en oplopende kosten. Wij zijn er van overtuigd dat een goede samenwerking veel oplevert en we investeren daar als bestuur dan ook in. Ook door aan te sluiten bij discussies over de visie op sport & bewegen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Soms zorgt dat er helaas voor dat je intern wat minder zichtbaar kunt zijn. Om met Mark Rutte te spreken die een quote van Jan Peter Balkenende aanhaalde (bent u daar nog?): "Als ik bezig ben met de vraag of ik voldoende zichtbaar ben, dan ben ik niet bezig met het oplossen van problemen."

Alle bijen verzamelen!
Zaterdag, 20.00 uur, Limeshal.

Albert-Jan