Van de voorzitter

15 May 2019 13:58

Nog één keer uit je dak in je bijenpak! Dat gaan we komende zaterdag maar eens doen. Niet voor het laatst, uiteraard, maar wel ter herinnering aan een fantastisch zaalseizoen. We hebben gevochten als leeuwen. Gestreden als matadoren. Geworsteld. Gewonnen. We gaan naar de league. Wij zijn Tempo: we horen bij de besten!

Dat we stapels fans hebben, dat hebben we kunnen zien aan de bezoekersaantallen in de diverse hallen waar we hebben gespeeld. Het was in jaren niet zo druk in de Limes, met bezoekersaantallen van 600 plus. Maar niet iedereen is in de gelegenheid om te komen. Dat losten we op met het streamen van de wedstrijden. Ook daar zijn gegevens van en dan zie je dat Tempo ook buiten de zaal veel publiek weet te trekken. We begonnen voorzichtig met 304 kijkers voor de eerste playoff. Om te eindigen met 3249 kijkers voor de gewonnen playdown tegen KCC. Kijkers lopen natuurlijk af en tot weg voor een kop koffie, een plakje kaas of een toiletbezoek en dat levert dan een gemiddelde 'kijktijd' op van 20 minuten. Als je het totale aantal 'hits' voor de 4 streams bij elkaar optelt dan komen we tot bijna 45000. Wat zeggen die getallen? Volgens ons hoofd streaming André Kager (dank voor al die vrijwillige inspanning!) doen we het daarmee beter dan menig ploeg uit de league. Inmiddels weten we ook dat we volgend jaar alle thuiswedstrijden gaan streamen. Aldert de Vries en Rodi Lankester gaan samen aan de slag om hier een succes van te maken. André heeft ze inmiddels helemaal bijgepraat. O, ja: ze kunnen nog hulp gebruiken. Cameramensen, presentatoren, handige ICT'ers, mensen met verstand van geluid en video, kabeltrekkers... Schroom niet, het is een fantastisch leuke klus om te doen.

Dat ons heel wat te wachten staat volgend jaar, dat merkte ik gisteravond al. Er bestaat namelijk een heus voorzittersoverleg in Zeist waar de voorzitters van alle leaugueploegen geacht worden aanwezig te zijn. De league wordt terecht gezien als de parel van het korfbal en dat schept verplichtingen. Zo wordt het erg op prijs gesteld wanneer de wedstrijden op tijd beginnen, mogen er niet teveel spelers op de bank zitten, moeten sponsornamen netjes zichtbaar zijn, moet de uitstraling professioneel zijn, gaan we sportief met elkaar om, zorgen we ervoor dat supporters worden begeleid door zichtbare, herkenbare en aanspreekbare stewards, grijpen we in bij spreekkoren en maken we van alle wedstrijden mooie feestjes. Een avondje korfbal is een avondje top-entertainment. De play-off (down) wedstrijden in de zaal hebben laten zien dat we dat kunnen als Tempo. Dat wordt ook gezien door het KNKV, de bezoekende verenigingen, sponsors en bijvoorbeeld de wethouder. Onze uitdaging wordt om volgend jaar van alle thuiswedstrijden zo'n feestje te maken. Als je in Alphen een leuke avond uit wil hebben, dan ga je naar de Limes om Tempo te zien. Je komt op tijd, je eet wat, je drinkt wat, ontmoet je vrienden en maakt nieuwe. En je wordt verrast. Door het korfbal, maar ook door alles er omheen. Voorwaar een mooie uitdaging!

Maar eerst gaan we vieren. A.s. zaterdag zie ik jullie allemaal. Tempoleden. Vrijwilligers. Sponsors. Streamers. Medewerkers van de gemeente Alphen. KNKV'ers. Noem maar op. We hebben de nodige verrassingen en maken er een happening van die je niet snel zult vergeten. Zaterdag 18 mei, vanaf ongeveer 18.00 uur, starten we met de festiviteiten. Nog maar 3 nachtjes slapen...

Albert-Jan