Van de voorzitter

11 March 2019 20:54

Of had er moeten staan 'van de trotse voorzitter'? Want ja, trots is het enige woord dat hier past. Kampioen word je niet elke dag. Laat staan van de hoofdklasse. Met mooie kansen op de league als gevolg. Ja dan ben je trots. Trots op het team. Trots op de coach. Trots op allen daar direct omheen.

Die trots breidt zich vervolgens razendsnel uit naar alles wat verder een geel/zwart hart heeft. De supporters uiteraard. Want er waren weer forse zwermen bijen waar te nemen op de tribune. Evenals wat subtielere details als sjaals, strikjes en de inmiddels razend populaire gele trui. Zelf gebreid of niet, het draagt hoe dan ook bij aan de sfeer.

Het is dan ook prachtig om te weten dat er achter de schermen al een week of 5 van alles wordt voorbereid voor de kruisfinales. Door van die echte Tempomensen die volle bak aan de slag gaan om alles startklaar te hebben voor de kruisfinales. Met als grootste risico dat je dat allemaal voor niets zou doen. Zo'n werklijst is fors. Denk aan het voorbereiden van mails voor pers, sponsors en andere genodigden. Denk aan een goede systematiek voor het regelen van de entree. Bandjes, ledenlijsten, gastenlijsten, entreeprijzen. Inclusief vragen als: "wie mag er allemaal voor niets naar binnen?" Maar ook de zaal moet worden versierd en de logistiek moet op orde. Veiligheid is een 'dingetje' en er moeten BHV'ers geregeld. We hebben stewards nodig. Een veegploeg. Mensen achter de bar. En we willen een livestream. Uiteraard. Dus dat gaan we regelen. Programmaboekjes moeten er ook zijn. En, o ja, misschien leuk als je daar ook flink mee kan 'klapperen'?

Ik noem bewust geen namen, want we doen dit met z'n allen. En ja, daar zijn voortrekkers voor nodig. Die kennen mijn waardering en die van de collega bestuursleden. Zonder die mensen zijn we nergens en zouden we dit niet voor elkaar krijgen. Tempo is van oudsher goed in projecten als deze en ook nu blijkt dat weer. Als we het niet zelf kunnen, dan vragen we of anderen helpen. Dan ondersteunen mensen van Dalto bij het streamen en helpt het Scala bij een goede internetverbinding. Reden te meer om trots te zijn op ons cluppie.

Onze erevoorzitter Frans Walvis meldde mij afgelopen zaterdag eveneens buitengewoon trots te zijn op Tempo. Hij heeft de ontwikkeling van Tempo in de afgelopen 30 jaar altijd gevolgd en is als voorzitter een aanjager geweest van de groei van Tempo in alle opzichten. Die trots vertaalde zich afgelopen zaterdag in het beschikbaar stellen van een viertal ballen voor de selectie. Vanaf deze plek nogmaals bedankt Frans!

Zaterdag vervolgen we onze 'Road to the League'. Uiteraard in de laatste modekleur, knalgeel. We zien elkaar in de Limes!

Albert-Jan