Trainen voor senioren

17 October 2020 10:37

Naar aanleiding van het eerste bericht over de nieuwe corona maatregelen zijn er diverse vragen binnengekomen over het wel of niet trainen van de senioren teams. Het bestuur heeft daarom nogmaals de overweging gemaakt hoe hiermee om te gaan. Wij kiezen ervoor om de komende twee weken de senioren teams niet te laten trainen.

We willen voorop stellen dat dit lastige keuzes zijn. Wij zijn echter van mening dat een pas op de plaats noodzakelijk is. Allereerst omdat we de maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben ons aan de maatregelen te houden, en eerdere ervaring ons geleerd heeft dat trainen met 1,5 meter afstand niet werkt en niet kan zonder dat dit gehandhaafd wordt. Dit is simpelweg niet te regelen voor alle senioren teams die wij hebben. Daarnaast zien wij dat het aantal besmettingen onder onze leden oploopt. Dit in combinatie met de herfstvakantie en de overgang naar de zaal heeft ons doen besluiten 2 weken geen trainingen voor de senioren te houden. Over twee weken evalueren wij of we met de senioren kunnen gaan starten met trainen conform de huidige regels in de zaal. Wij vragen nogmaals jullie begrip voor de lastige keuze die wij moeten maken. Wij weten dat het geen populaire besluit is, maar naar ons inzicht is dit wel het meest verstandige besluit om als club te nemen.