Thuisfluiters: Hoe staan we er voor?

27 March 2018 20:17

Nu de thuiswedstrijden van de tweede helft veld zijn voorzien van een scheidsrechter, door het lastige puzzel en planwerk wat altijd door Tom de Vries wordt gedaan, is het een mooi moment om te kijken hoe het dit seizoen gegaan is met het fluiten van thuiswedstrijden en alles daar om heen.

Toen ik in juli begon met het coördineren van scheidsrechters voor thuiswedstrijden, was er een lijst van maximaal 15 actieve thuisscheidsrechters, met wat leur en sleurwerk is het een lijst van 20 scheidsrechters geworden. Is dit genoeg voor het leiden van alle breedtesport thuiswedstrijden? Nee! Nog steeds moeten de Senioren en A teams nog zo'n 5 á 6 wedstrijden per seizoen fluiten. Doel voor komend seizoen is dan ook ongeveer 7 á 8 scheidsrechters te werven.

Tot op heden is er voor alle wedstrijden een scheidsrechter geweest. Uiteraard is het een keer voorgekomen, dat er door vergissing of door verslapen, niet tijdig een scheidsrechter aanwezig was. Maar uiteindelijk is dat altijd weer opgelost. Slechts 1 x is het voorgekomen dat er vooraf geen scheidsrechter voor een wedstrijd was aangewezen, en deze is toen gefloten door "good old" Henny Drost, die ook daags na zijn 70ste verjaardag weer kwam opdraven. Ook de oefenwedstrijden van afgelopen weekend was weer puzzelen om het rond te krijgen, maar doordat Kenny Kroon, Joke Boot en Martijn van der Meer (nieuw in ons fluitkorps, welkom!) allen twee wedstrijden hebben gefloten waren alle wedstrijden voorzien van een scheidsrechter.

Ik ben dan ook trots op alle scheidsrechters, die meedenken met elkaar, wisselen van wedstrijden waar nodig en er is altijd wel iemand uit de groep waar ik op het laatste moment een beroep kan doen.

Dit jaar hebben we invulling gegeven aan de week van de scheidsrechter, door alle scheidsrechters blijk van waardering te geven door middel van een klein presentje en een kleine campagne van "geef elkaar de hand", iets wat we komend seizoen zeker weer gaan doen. Daarnaast komen zeer binnenkort de nieuwe Tempo Scheidsrechter shirts, gesponsord door de Club van 50. Zo zijn onze scheidsrechters goed te herkennen en lopen ze er mooi bij. Ook voor iedereen die wil gaan fluiten, ligt er een mooi shirt en fluit klaar!

Wat zijn de doelstellingen voor volgend seizoen:

- In takt houden van het huidige scheidsrechterskorps.

- Ongeveer 8 scheidsrechters werven en begeleiden, wat betekend dat er geen wedstrijden meer op teamnaam gefloten hoeven te worden.

- Meer begeleiden en (naar wens) beoordelen van scheidsrechters. Met als doel te zorgen dat de scheidsrechters (nog) meer plezier in het fluiten krijgen.

Met sportieve groet, Marco Molendijk