Tempo/Klaverblad verzekeringen verliest cruciale wedstrijd in strijd om lijfsbehoud

08 February 2020 3:35

In een afgeladen hal in Wormerveer wist Tempo/Klaverblad niet het overtuigende spel van de afgelopen weken vast te houden. Met een eindstand van 17-13 keerde de Alphense formatie ontevreden en zonder punten huiswaarts.

Tempo/Klaverblad Verzekeringen heeft niet de belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De achterstand op Groen Geel is daarmee opgelopen tot 2 punten. Het onderlinge resultaat is eveneens in het voordeel van Groen Geel waardoor Tempo minimaal 3 punten moet pakken in de resterende duels.

Tom Steenbeek kon niet starten, op zijn plaats startte Eilers. Na een kleine voorsprong van Groen Geel hielden de ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht. Veel verdedigende druk en de bij de wedstrijd behorende spanningen droegen bij aan een ruststand van 9-8.

Na rust bleken de doelpunten wederom schaars. Groen Geel pakte een kleine voorsprong van 15 - 11. Coach Blok probeerde met enkele aanvallende wissels de ban te breken. Desondanks bleven de doelpunten duur. Rosanne Visscher hield de ploeg aanvankelijk in de race, maar dankzij een buzzerbeater en een te laag percentage kon Tempo het gat niet verkleinen. Uitslag 17-13.