Jeugdopleiding Tempo in ontwikkeling.

20 November 2019 22:37

Zaterdag 9 november waren we getuigenvan een wedstrijd die de geschiedenisboeken in gaat als de eerste wedstrijd ooit van Tempo in de Korfbal league. En ondanks de uitslag, was het een mooie wedstrijd en een goede start van ons vlaggenschip in de league.

Afgelopen weekend was het verschil tussen PKC en Tempo met name in de eerste helft duidelijk zichtbaar. Maar wat is het gaaf om op dit podium te mogen acteren!

Een aantal van de spelers van ons vlaggenschip, zijn van jongs af aan al lid van Tempo en hebben bij Tempo de jeugdopleiding doorlopen. Natuurlijk heeft het niveau van spelers niet alleen te maken met een goede opleiding; Talent en aanleg, zijn ook van invloed op het uiteindelijke niveau. Waar wij wel van overtuigd zijn is dat een goede jeugdopleiding, een goede basis is voor de verdere ontwikkeling tot een topkorfballer. En dat een goede jeugdopleiding ook invloed heeft op de aspecten als motivatie, motorische ontwikkeling en mentale ontwikkeling. Daarom vinden wij de jeugdopleiding vanaf de welpen bij Tempo erg belangrijk. Niet om alleen maar topkorfballers op te leiden, maar om iedereen die wilt leren korfballen, zo goed mogelijk te kunnen opleiden. Omdat we deze jeugdopleiding belangrijk vinden en omdat het korfbalspel in de loop van de jaren best wel is veranderd, is het goed om onze jeugdopleiding kritisch te blijven bekijken en waar nodig, aan te pakken.

In de afgelopen maanden hebben we met een aantal mensen uit de verschillende commissies van gedachten gewisseld en discussies gevoerd over hoe de jeugdopleiding van Tempo eruit moet komen te zien. Wat vinden wij belangrijk? Waar staan we voor? En hoe gaan we dat in de praktijk brengen? Graag willen we dit traject een vervolg geven. We hopen dat we uiteindelijk een jeugdopleiding kunnen vormgeven waarmee we zoveel mogelijk leden, zo goed mogelijk kunnen opleiden.

Heb jij goede ideeën? Weet je het een en ander over korfbal en Tempo? Vind je het leuk om met ons mee te denken over de inhoud en de vormgeving van de jeugdopleiding? Laat het ons dan weten via korfbalzaken@kvtempo.nl. Dan kunnen we je uitnodigen voor de volgende bijeenkomst.