Henny Drost met scheidsrechters-pensioen!

30 October 2020 0:42

Na 40 jaar actief geweest te zijn als scheidsrechters voor het KNKV, waarvan de laatste 20 jaar voor Tempo, zet Henny op zijn 72ste een punt achter zijn scheidsrechters carrière. Met pijn in zijn hart heeft hij deze beslissing moeten nemen, maar de pijn in zijn knieën en heupen waren zodanig dat dit niet meer langer kon.

Hij heeft in de loop der jaren meer dan duizend wedstrijden gefloten, en floot vorig seizoen (toen hij 71 jaar was!) in 7 maanden tijd nog 38 wedstrijden. Ook al ging het allemaal niet meer zo vlot als hij wilde, hij was er altijd. Mede door zijn inzet is het scheidsrechters probleem, waar Tempo jaren mee kampte, opgelost en heeft tempo een aantal jaren een bonus mogen ontvangen voor te veel gefloten wedstrijden. Onder andere hiervoor heeft hij een tijd geleden al de Tempo T ontvangen.

Henny heeft laten weten dat hij het afscheid van het fluiten erg moeilijk vindt, en dat hij wil kijken hoe hij toch een beetje betrokken kan blijven. Zo zal hij, als de corona-perikelen het toelaten, de verzorging van de scheidsrechters op het Pinkstertoernooi op zich nemen, en als de pijn het toe laat misschien nog een paar wedstrijdjes op de AKO fluiten.

Wij willen hierbij als bestuur, namens heel Tempo Henny heel erg bedanken voor zijn jarenlange inzet, en ons respect uitspreken dat hij tot en met zijn 72ste is doorgegaan met fluiten.