Groentje Jelka :Als ik een lange dag heb gehad, ben ik meer de loltrainer, terwijl ik ze andere keren echt wat wil leren.”

04 April 2021 10:0

 Korfbalvereniging Tempo

Vandaag: Jelka Rotteveel. Een van de twee voelt ze zich niet. Nee, Jelka heeft dan wel een tweelingbroer, maar ze hebben allebei hun eigen leven. "Het voelt meer alsof ik een broer heb die toevallig even oud is als ik.”

Jelka (17) wil eerst twintig jaar rond de wereld reizen en pas settelen als ze 37 is

17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Elke week gaan we in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart.
[Artikel AD JPG] [Artikel AD]
Vandaag: Jelka Rotteveel. Een van de twee voelt ze zich niet. Nee, Jelka heeft dan wel een tweelingbroer, maar ze hebben allebei hun eigen leven. "Het voelt meer alsof ik een broer heb die toevallig even oud is als ik.”

Hoe is jullie band?
"Ik zie hem meer als een broer dan als tweelingbroer. Net als elke broer en zus maken we soms ruzie, maar kunnen we het meestal goed vinden. Misschien dat het met twee meiden anders zou zijn, maar al op de basisschool kozen we onze eigen vrienden en een andere hobby. We hebben nooit in elkaars vaarwater gezeten.”

Hoe voelt het om 17 jaar te zijn?
"Niet echt speciaal. Voor mij was 16 wel een ding, net zoals dat ook voor 18 zal gelden. Ik kijk het meest uit naar autorijden. Dat lijkt me handig en leuk om te kunnen. Door corona ben ik er nog maar niet aan begonnen. Als ik begin, wil ik het in één keer afmaken en niet tussendoor weer hoeven wachten.”

Waar woont jouw huis?
"In Alphen. Voor mij de perfecte stad: niet te groot waardoor het heel druk is, maar ook niet te klein zodat je amper winkels hebt. We wonen in een rustig buurtje. Mijn twee oudere zussen en broer zijn al het huis uit, waardoor het ook thuis een stuk relaxter is dan toen iedereen nog thuis woonde.”

Type vloerkast?
"Best wel ja. Als ik online school heb, til ik een stapel kleding van mijn stoel naar mijn bed. Als ik ga slapen, gaat die weer terug. Ik probeer het wel een beetje geordend te houden door stapeltjes te maken, maar dat lukt niet zo goed.”

Vroeg uit de veren voor…
"Een gezellige filmavond met vrienden en een lekkere bak ijs. Het genre maakt me niet heel veel uit. Pas heb ik op Disney+ Tangled gekeken, maar ik ben ook dol op musicalfilms zoals Mamma Mia! met goede drama en waar je lekker kan meezingen.”

Hoe vul jij je vrije tijd?
"Met van alles eigenlijk. Ik kijk veel films en series. Pas geleden heb ik een Playstation 5 gekocht, waar ik voornamelijk verhaalspellen zoals Assassins Creed Valhalla maar ook schietspelletjes op speel. Ik spreek regelmatig af met vriendinnen en dan bakken we een lekker moeilijke taart.”

En sport?
"Ik korfbal en geef daarnaast training aan 8-jarige kinderen. Dat vind ik een leuke leeftijd: ze beginnen al een beetje bijdehand te worden, maar je kunt ze al wel wat leren. Of ik streng voor ze ben? Nou, als ik zelf een lange dag heb gehad, ben ik meer de loltrainer, terwijl ik ze andere keren echt wat wil leren.”

Seks?
"Dat bespreek ik niet in de krant. Ik ben trouwens single en dat is voor dit moment wel even prima. Ik ben niet actief op zoek en heb het druk genoeg.”

School is leuk omdat…
"Vooral door mijn vrienden en de gezelligheid vind ik school leuk, maar na 6 jaar Scala wordt het ook wel ‘moeten’. Ik doe dit jaar havo-examen en ben echt toe aan iets nieuws. Na de zomervakantie ga ik bedrijfskunde doen in Den Haag.”

Wat ga jij never-nooit doen, wat je ouders doen?
"Vijf kinderen krijgen. Dat kan ik echt niet aan. Maar verder denk ik dat ze het heel goed voor elkaar hebben.”

Wat bewonder je in ze?
"Mijn vader is een heel analytisch persoon. Hij kan heel goed aan iemand aflezen hoe hij is. Een fijne eigenschap.”

Hoe zit jij er over 20 jaar bij?
"De komende 20 jaar wil ik de wereld rond en avonturistisch bezig zijn. Als ik 37 ben, is het een mooie leeftijd om me te settelen en terug te kijken op mooie reizen en herinneringen. Zo wil ik heel graag het Noorderlicht zien en ook Zuid-Afrika lijkt me geweldig. Of ik over 20 jaar nog in Alphen woon? Ik denk het niet. Het zal aan mijn baan liggen, maar het is niet mijn droom om de rest van mijn leven in Alphen te blijven wonen of zo.”

Hier begrijp ik totaal niks van!?
"Op dit moment ben ik bezig met wiskunde en moet ik formules uit elkaar halen. Dat vind ik flink verwarrend. Verder weet ik het eigenlijk niet. Als ik iets niet begrijp, ga ik op onderzoek om alle kanten te begrijpen.”

Corona?
"Ik kom er redelijk doorheen. Ik leef van persconferentie naar persconferentie en pas me steeds aan de nieuwe maatregelen aan. Ik merk vooral dat je minder contacten hebt en bijna geen nieuwe mensen ontmoet. Bijna alles gebeurt online. Waar ik het meest naar uitkijk, zijn de concerten van Dua Lipa en 5 Seconds of Summer die inmiddels al vier keer verplaatst zijn. Lekker meezingen in een concerthal lijkt me heerlijk.”

Hoofdsponsor

Sponsoren