Brecht en de opa van Tony

04 October 2020 9:12

Ooit floot ik een wedstrijd in de striemende regen, uit, bij Danaïden. Alle spelers (uit en thuis) waren op de fiets. Alleen ik moest de auto in. Het grasveld (uiteraard) was verschrikkelijk. Iedereen doorweekt na 5 minuten. Op slag van rust was het veld onbespeelbaar.

Ik bedacht mij dat de enige reden dat ik er stond was dat de club een punt nodig had van ‘gefloten wedstrijd’. Dus ik liet de spelers het veld verleggen. We gingen door.

Dit weekend moest ik eraan denken. Hoe leuk is korfbal als er niemand mag kijken? En als de wind en regen dan wel gezellig komen buurten?

Bij Tempo 4 zijn er gelukkig altijd lichtpuntjes. Neem de Opa van Tony. Onze echte supersupporter. Zo’n lieve opa die altijd een lootje koopt voor de Grote Club actie. Een Steentje bijdraagt en in weer in wind komt kijken bij Tony en Diego. Die zijn kleinzoon desnoods een auto geeft omdat hij dan ook mee kan naar de uitwedstrijden.

Vorige week vochten door tot het einde in een taaie pot. Een vuist naar Opa bij elk Doelpunt. De tweede helft maakte Tony het verschil. We wonnen. Opa mee op de overwinningsselfie.  Veilige afstand uiteraard. En dan nu, hij mocht niet op het veld. Maar waar een wil is, is een weg. Dus stond hij gewapend met paraplu op Olympiaweg. Wij de tussenstand seinen. Als op orde.

Passie maakt de sport mooi. Het plezier Groots. Neem Brecht. 5 Keer schieten, 5 keer scoren. En dan telkens die gebalde vuist. De energie spatte er vanaf en ons scorebord juicht ons toe. Esmee die 1 keer van afstand scoort en dan besluit om het nog eens te proberen, weer raak. Jeetje, nog eens dan? Ja, hoor! De Robin’s, Sanne en ik stonden ondertussen hun mannetje in de verdediging. Tot 5 minuten voor tijd lieten we geen goal door. Best grappige statistiek. En ze gingen er echt wel voor. Inmiddels was nr 7 het aan het proberen in het vak.

Mocht u nu denken het werd een dikke overwinning, nou, gelukkig was er verder niemand want echt hoogstaand was het niet. Sportief, dat wel. Zo'n tegenstander waar je na afloop wat mee zou drinken. Maar ja, Corona.

Dus, we wonnen. De stippen gingen er allemaal in. Die wel. Wij staan tweede. Tof! Leuk team.

En volgende week mag ik nog 1 keer, voor ik weer terugga naar Japan. Gekkigheid. Maar ja, dat is korfbal zonder publiek ook.