25 vrijwilligers gezocht voor jurytafel

01 May 2018 17:0

Afgelopen zaalseizoen was een groot succes voor Tempo met als consequentie dat volgend seizoen zes teams met een jurytafel moeten spelen: S1, S2, S3, A1, A2 en de B1. Om dat voor elkaar te krijgen zijn ongeveer 25 extra vrijwilligers nodig die drie of vier keer in het zaalseizoen achter de jurytafel willen zitten. Uiteraard word je opgeleid en begeleid. Het is geen moeilijke taak en hoe meer mensen, hoe minder vaak je aan de beurt bent.

Het KNKV wil een jurytafel cursus avond in onze kantine organiseren om iedereen op te leiden. Dat zal waarschijnlijk in oktober gebeuren. Intern zullen er in de aanloop van het nieuwe zaalseizoen een aantal praktijk sessies worden gehouden waarin ervaring met de apparatuur kan worden opgedaan.

Voor elke jurytafel is een voorzitter, scoreboard & tijdwaarnemer en schotklokker nodig. In principe wordt elke vrijwilliger voor alle 3 de taken opgeleid. De opleiding gebeurt gedurende de trainingen van de teams. Dit om bekend te raken met de apparatuur. Zeker de eerste keren dat je aan zo’n tafel zit zal er begeleiding zijn van ervaren tafelaars.

Er wordt verwacht dat je zo’n drie a vier wedstrijden per jaar doet. Meer mag natuurlijk altijd! Je wordt geacht en kwartier voor de wedstrijd aanwezig te zijn. Binnen twee uur ben je al weer klaar!

Jurytafelen is niet moeilijk. IEDEREEN KAN HET! Deze functies zijn dus ook geschikt voor mensen zonder korfbal achtergrond. Ouders, familie, vrienden. Omdat je zo dicht op de wedstrijd en de teams zit wordt je meegezogen in de dynamiek van de wedstrijd en dat is leuk! De genoemde teams (S1, S2, S3, A1, A2, B1) zullen minimaal 2 vrijwilligers leveren voor deze functies. Het spreekt voor zich dat bij de indeling van het rooster iedereen kan aangeven wanneer hij of zij NIET kan.

DOE MEE en help Tempo om samen een stapje 'hoger' te korfballen!

Hoe geef je jezelf op?

Stuur een mailtje naar aldertdevries@gmail.com met daarin minimaal je naam, adres en (mobiel) telefoonnummer.

Alvast heel erg bedankt!

Aldert de Vries