Van de voorzitter

16 March 2016 22:18

Mooi, zo'n zaalseizoen. Zeker met de successen zoals die zijn behaald; veel meer daarover lees je in de vele berichten op deze site. Gelukkig sta je er als voorzitter wat dat betreft niet alleen voor en heb ik een fantastische club bestuursleden om me heen die met waanzinnig veel energie hun klus klaren. Top om mee te werken en goed om dat ook hier eens te melden. Dank, collega's, voor jullie inzet!

Want er moest nogal niet wat gehuldigd worden de afgelopen periode. In willekeurige volgorde: de A3, het vierde, de E2, de F1, Tempo 6, ons achtste en natuurlijk de E1 die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdient. De E1 werd overtuigend kampioen en deed dat met spelers die de E inmiddels behoorlijk ontgroeid zijn. Vandaar dat we er voor kiezen om de spelers op het veld vervroegd over te zetten naar de D. Ook daar zullen ze direct op een behoorlijk niveau gaan spelen. Een voor Tempo unieke ontwikkeling waar we trots op zijn. Alle kampioenen, inclusief coaches, trainers en overige aanhang, ook vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!

We zijn echter nog niet klaar met de zaalperikelen. Want a.s. zaterdag mogen we met de D1 naar het NK! We nemen bussen en auto's vol supporters mee en gaan die enige echte Temposfeer van Alphen naar Wolvega verplaatsen. Natuurlijk moeten de spelers het doen, maar met een leger bijen ter ondersteuning speelt het een stuk lekkerder en neemt de kans op succes alleen maar toe. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in een mooi, spannend en sportief toernooi waar de D1 zal laten zien hoe goed wij Alphenaren kunnen korfballen! Mocht je zaterdag plotseling de voorzitter missen, kijk dan eens met een kritische blik naar onze vrolijke mascotte...

Het mooie weer van de afgelopen dagen doet me in de tussentijd verlangen naar het veld. Natuurlijk, het is nog wat aan de frisse kant maar alles is beter dan regen, nietwaar? De kluscommissie is met steun van de Club van 50 druk doende geweest om ons daar nog beter te kunnen ontvangen dan in het verleden. Samen hebben ze gezorgd voor een aantal extra oerdegelijke tafels naar oorspronkelijk ontwerp van Jasper. Mooi werk waar we nog lang plezier van zullen hebben!

In de komende periode kunnen we weer volop genieten van ons eigen stekkie en hebben we ook de vertrouwde frituurhappen weer terug. Altijd lekker natuurlijk, maar we zijn ook aan het bekijken of we het assortiment kunnen uitbreiden met gezonde etenswaren. We zijn tenslotte een sportvereniging en hebben in ieder geval voldoende gezonde beweging. Dat aanvullen met gezonde voeding kan een meerwaarde zijn en we onderzoeken samen met het landelijk initiatief JOGG (jongeren op gezond gewicht) en de Gezonde Sport Kantine wat de mogelijkheden zijn voor onze eigen kantine maar ook die van de Limes.

We kijken uit naar een mooi vervolg van veldcompetitie waarin voldoende te beleven zal zijn. Mooie wedstrijden uiteraard, maar ook ons befaamde Pinksterweekend, het vermaarde schoolkorfbaltoernooi en bijvoorbeeld het jeugdkamp. Dat alles naar ik hoop met veel mooi weer en goede resultaten in meerdere opzichten.

Tot zaterdag in Wolvega!

Albert-Jan