Van de voorzitter

31 October 2015 22:30

Sommige dingen komen als je ze niet meer verwacht. Zoals lekker nazomerweer in de herfst. Een winnend lot in de Tempo Vriendenloterij. Toch nog kampioen, omdat je concurrent punten laat liggen. Of de 'Van de voorzitter' op de Temposite.

Een kersvers zaalseizoen komt met de dag naderbij en dat betekent nieuwe kansen op succes voor iedereen met een geel-zwart Tempohart. Komende zaterdag is het al een drukte van belang in de Limes, met een flinke stapel oefenwedstrijden. Leuk om alvast eens een kijkje te komen nemen en voor de spelers goed om te wennen aan de andere omstandigheden. Persoonlijk kijk ik ook erg uit naar de Kangoeroe spelletjesochtend voor alle kinderen tussen 4 en 6 jaar. Daar zal weer van alles te beleven zijn voor de allerkleinste korfballers-in-spé. Een typische Tempo-activiteit waar we natuurlijk ook wat nieuwe leden mee binnen hopen te halen.

Inmiddels spelen diverse Tempoleden met in totaal 11 loten mee in de Vriendenloterij. Op de website staat sinds enige maanden een banner die uitnodigt om mee te gaan spelen. Nu is niet iedereen even enthousiast over loterijen en uiteraard respecteren we dat. Toch vind ik het niet onbelangrijk om te vermelden dat we met het huidige aantal loten rond de 800 euro per jaar ophalen voor Tempo. Wellicht toch het overwegen waard?

Op het gebied van de vrijwilligers is eveneens het nodige nieuws te melden. Zo zal Lisette Goddrie zich bezig gaan houden met de PR en dan vooral om de contacten met de pers weer wat strakker aan te halen. We hebben bij Tempo vaak meer te melden dan we denken en de kranten schrijven graag over ons. We staan bekend als een sympathieke club waar altijd wat te beleven valt en ook op sportief gebied vieren we regelmatig successen. Een van onze speerpunten is om de communicatie met de pers te verbeteren om ons nog beter te kunnen profileren. Uiteraard met als doel om interessant te blijven voor onze sponsors en in beeld te komen bij potentiële nieuwe leden.

Ook bij de redactie van de website zijn goede ontwikkelingen te melden. Edwin Lankester was jarenlang de redactie en dat was wel een wat erg smalle basis. Nu Ed ook nog eens de financiën van Tempo voor zijn rekening heeft genomen binnen het bestuur, is het meer dan hoog tijd om de redactie te verstevigen. Inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden met Wouter de Hoogd en Peter Sanders en zij vormen per direct de redactie van de Temposite. Vanaf deze plaats een hartelijk welkom aan Wouter en Peter en een ferm 'dankjewel!' voor Edwin. O ja, de redactie is te bereiken via redactie@kvtempo.nl.

Op een grote vereniging als de onze zijn er helaas ook verdrietige zaken te melden. Zoals velen wellicht al vernomen hebben is Nico Kanbier ernstig ziek. Nico is al zeer lang bij Tempo betrokken in heel veel verschillende rollen. Sinds 2000 houdt hij zich bezig met onze G-afdeling, die mede dankzij zijn enthousiasme en inzet zeer succesvol is. Overigens moet ik daarbij benadrukken dat Nico daar zeer nuchter onder is en vindt dat hij daarbij niet belangrijker mag worden gevonden dan anderen binnen de club. We hebben elkaar inmiddels uitgebreid kunnen spreken op het veld, waar hij uiteraard aanwezig was bij zijn geliefde G-sporters die op dat moment ook een kampioenschap te vieren hadden. Nico was blij om weer even op het veld te kunnen zijn en te genieten van het weer en de mensen. Wetende dat ook zijn vrouw Els al langere tijd ziek is, was het goed om te zien dat dit bezoek aan Tempo Nico steun gaf in deze moeilijke tijden. Mocht je Nico en Els een hart onder de riem willen steken en geen adres hebben, stuur dan even een mailtje aan voorzitter@kvtempo.nl voor de gegevens.

Rest mij nog te melden dat de volgende 'Van de voorzitter' minder lang op zich zal laten wachten. De voorzitter 'live' ontmoeten kan trouwens ook; kom daarvoor op dinsdag 3 november naar de ledenvergadering. Alleen al het vooruitzicht om een keuze te kunnen maken voor en nieuw shirt zou overigens voldoende aanbeveling moeten zijn.

Albert-Jan